Mi Bandung Muar

Isnin, 13 Julai 2009


BAHAN A:

3 sudu besar cili kering (giling)

50 gm udang kering (tumbuk)

5 ulas bawang kecil (tumbuk)

3 ulas bawang putih (tumbuk)

1 sudu besar kacang tanah (tumbuk)

Gula dan garam secukup rasa

Minyak untuk memasak


BAHAN B:

1 bungkus mi

500 ml air

200 gm udang

100 gm sotong

200 gm sawi

2 biji telur

Sedikit bawang goring


CARA MENYEDIAKAN:

1.Tumiskan kesemua bahan A, apabila sudah garing masukkan air dan biarkan hingga

mendidih.

2.Masukkan sotong, udang dan sawi.

3.Masukkan pula mi dan pecahkan telur.

4.Akhir sekali masukkan air dan biarkan mendidih.

0 Kata Kau:

UTM Bloggers


Photobucket
Sah Milik : http://mrundercover90.blogspot.com/. Dikuasakan oleh Blogger.