renungan sebelum mata tertutup rapat malam nie :):)

Sabtu, 5 Mei 2012
✿~ Hari ini mungkin dia TIDAK BERTUDUNG, esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKHLAS MENUTUP AURATNYA..


✿~ Hari ini mungkin dia seorang yang KAKI MENGUMPAT DAN MENCELA, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING LEMBUT BICARANYA..

✿~ Hari ini mungkin dia seorang yang INGKAR kepada Allah SWT, esok lusa mungkin dia adalah yang PALING ISTIQAMAH melaksanakan QIYAMULLAIL kala kita semua sedang LENA..

p/s : Kita TIDAK PERNAH TAHU danTIDAK AKAN TAHU..tugas kita bukan me'NERAKA'kan orang..tetapi, MENGAJAK MANUSIA ke jalanNya dan SALING MENDOAKAN..maka, JANGAN HINA permulaan seseorang kerana kita TIDAK TAHU bagaimana PENGAKHIRANNYA..♥♥

:: MUHASABAH DIRI anda dan kami::.

Terimaku Seadanya

Khamis, 3 Mei 2012
Sy blh terima
kopi takde susu… 
Malam tanpa lampu.. 
Roti tanpa madu.. 
Burger takde keju.. 
Tapi..
sy tak leh terima kalau.. 
SUNYI takde SMS dr U.. 
————————– 
Klu sy jD AiRmAtA.
sY iNgiN
LaHiR dr mAtA Awk 
HiduP d PiPi Awk & mAti d
BiBiR Awk.
tApi
Klu Awk jD AirmAtA sY. 
sY X Kan mEnAnGiS
sBb sY X nK
keHiLaNgAn awk.! 
————————
 KaLau BaCa Awk
SuKa SaYa
KaLau PaDam Awk
RINDU SaYA KaLau balas AwK
CINTA SaYa
KLau X BuAt ApE2
AwK mILiK SaYa So aPe aWk Nak
BuaT SkraNG??… 
—————————
bila jauh,
saya rindu sangat2 bila awak tak sms,
saya setia menunggu bila awak diam,
saya mulai bimbang kerana saya takut… takut… awak lupakan saya… . 
————————— 
Ingatkan sy
supaya ingatkn
awk supaya x
lupakan sy klu awk lupa,
sy ingatkn awk
supaya ingatkan
sy utk ingatkan awk supaya awk
x lupakan sy
 —————————- 
Sahabat umpama
KOMPUTER.
awk ENTER dlm
hidup saya, saya SAVE awk dihati,
awk FORMAT
segala masalah
saya & krn itulah tak mungkin
saya DELETE
awk dr MEMORY
saya…. 
——————– 
sebanyak mana awak
‘RINDU’ saya lebih banyak saya
‘MERINDUI’ awak tapi sebanyak mana awak
‘MELUPAKAN’ saya tak sedikit pun saya
MELUPAKAN’ awak.. 
————————————
- Inginku kirim
BUNGA, takut ia kn
LAYU, ingin ku kirim
SENYUM, takut x DIBALAS, ingin ku
kirim RINDU, takut
HAJAT x ksmpaian.
jadi, ku kirim DOA agar dirimu sht sllu..ku tuju utk mu..

Oh Wanita...

Rabu, 2 Mei 2012

SILAPNYA SEORANG WANITA ialah::-

:}Bila dia percaya, maka dia TERLALU PERCAYA...
:}Bila dia menyayangi, maka dia MENYAYANGI SEPENUH HATI...
:}Bila dia memberi, maka dia akan BERIKAN SEGALA-GALANYA..

-Kerana itulah, apabila BERHADAPAN dengan SEORANG LELAKI... wanita perlu BERHATI-HATI, janji manis di bibir... mungkin menjadi SEMBILU yang akan MENGIRIS HATI bertahun lamanya, impian dan harapan indah itu... mungkin menjadi SELUMBAR yang MELUKAKAN... makanya, SELAGI BELUM PASTI... jangan memberi sepenuh hati, selagi belum memiliki dan di miliki SECARA HALAL dan SAH... JANGAN MEMBERI segala-galanya, bila kita mudah memberi... maka kelak nanti kita akan SANGAT SUKAR MELEPAS PERGI.


formspring.me

Selasa, 1 Mei 2012
Ask me anything http://www.formspring.me/Faizal90

Disebaliknya???

Ahad, 29 April 2012
TARIKH LAHIR :)
Kalau anda dilahirkan pada
1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.1
Kalau anda dilahirkan pada
2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.2
Kalau anda dilahirkan pada
3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.3
... Kalau anda dilahirkan pada
4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.4
Kalau anda dilahirkan pada
5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.5
Kalau anda dilahirkan pada
6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.6
Kalau anda dilahirkan pada
7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.7
Kalau anda dilahirkan pada
8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.8
Kalau anda dilahirkan pada
9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan,
anda adalah no.9

no.1 —- Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

no.2 —- Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

no.3 —- Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

no.4 —- Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni. Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

no.5 —- Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan. Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan. Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

no.6 —- Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda. Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

no.7 —- Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

no.8 —- Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda. Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan. Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani. Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

no.9 —- Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental. Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka. Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain. Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.

Color Psychology: Express Your Color Mood

Colors often have different meanings in various cultures. The meanings of various colors have changed over the years. 
Color, without our realizing it, can have a profound effect on how we feel both mentally and physically.

Sometimes we get an uneasy feeling in certain place or very relaxed in another, but we call this a mood.
Different colors represent particular emotional associations in human's mind. These feelings are 
important to keep in mind in order to create the mood you are seeking.# WHITE
White is a sacred and pure color. It’s what we see when all colors come together in perfect balance. 
It's the color of angels and gods, as the color reflects that which is sacred and pure. 
White represents light and is considered a summer color. Brides wear white to symbolize innocence and purity. 
Doctors and nurses wear white to imply sterility. The ancient Greeks wore white to bed to ensure pleasant dreams. 
This color brings feelings of peace and comfort while it dispels shock and despair. 
White can be used to give you a feeling of freedom and uncluttered openness. 
Too much white can give feelings of separation and can be cold and isolation.

Adding white to your life gives you:

::> clearing clutter and obstacles away
::> starting a fresh beginning
::> bringing about mental clarity
::> purification of thoughts or actions

# BLACK

Black is the most misunderstood color. A black tie dinner is very formal and elegant. Women can wear that "must have little black dress" to the black tie dinner. 
Yet the bad guys wear black hats. Black symbolizes death in some cultures. Native Americans thought black was good because it was the color of soil, which gives life. 
Black is not a color, strictly speaking. It is the absence of all color. When people speak of opposites, it is usually in terms of black and white. 
Black, and its opposite white, represents polarities. Black absorbs all aspects of light. While white reveals, black conceals. It has come to mean hidden, fearful or bad experience. 
It is linked to the unknown or the unseen. In times of fear and uncertainty black contains the energy of the threatening unknown. In a positive state, black is seen as a restful emptiness into which anything may emerge and disappear once again. 
Black is the color of authority and power. It represents sexuality, sophistication, formality, elegance, wealth. It is also mysterious, providing a sense of potential and possibility.

Adding black to your life gives you:

::> ability to become inconspicuous
::> opening the door to mystery
::> preparing for the unknown
::> a restful emptiness


# GREY

Grey is the color of independence and self-reliance, although usually thought of as a negative color. 
It can be the color of evasion and non-commitment (since it is neither black nor white.) Grey indicates separation, lack of involvement and ultimately loneliness. 
Too much grey leads to feeling mostly nothing; but a bit of grey will add that rock solid feeling to your product. Some shades of grey are associated with old age, death, taxes, depression or a lost sense of direction. 
Grey is the true neutral color. Its energy imparts void, emptiness, lack of movement, emotion, warmth and identifying characteristics. Because of this, grey can be restful. It has a detached and isolated feeling. 
Grey can have a cooling effect when placed next to other more vibrant colors. It has a stabilizing effect.

Adding grey to your life gives you:

::> emphasizing your willingness to comply
::> a neutral, non-invasive feeling
::> reducing the intense energy of another color
::> feeling detached or isolated


# RED

The most emotionally intense color, red stimulates a faster heartbeat and breathing, appetite and raises blood pressure. 
It is also the color of love. Red is the warmest of all colors. Red is the color most chosen by extroverts and one of the top picks of males. 
Red is a strong masculine color. Basically red symbolizes strong emotions, or things of strong emotions rather than intellectual ideas. 
For example, red can symbolize excitement, energy, speed, strength, passion and on the negative side red can mean temper, danger and aggression.
In China, red is the color of prosperity and joy. Brides wear red and front doors are often painted red. Red roses symbolize passionate love. 
Ruby rings should be worn on the left hand. Red is the color of Mars. This planet is known as the God of War.

Adding red to your life gives you:

::> increased enthusiasm and interest
::> more energy
::> action and confidence to go after your dreams
::> protection from fears and anxieties


# BLUE

The color of the sky and the ocean, blue is one of the most popular colors. It causes the opposite reaction as red. 
A pure blue is the color of inspiration, sincerity and spirituality. Blue is often the chosen color by conservative people. 
Blue is the calming color. That makes it a wonderful color to use in the home, especially for babies. 
Blue can also be cold and depressing. Blue gives a feeling of distance. This is a good way to understand the energy of the color blue - it allows us to look beyond and increase our perspective outward. 
It contains a cool vibration that is helpful to communication. The vibration if blue can be used to open energy flow where it is blocked. 
Using blue to relax will encourage feelings of communication and peace. People are more productive in blue rooms. Studies show weightlifters are able to handle heavier weights in blue gyms.

Adding blue to your life gives you:

::> calm and relaxation to counteract chaos or agitation
::> opening the flow of communication
::> broadening your perspective in learning new information
::> solitude and peace


# GREEN

Green is the color of nature, fertility, life. It is the easiest color on the eye and can improve vision. It is a calming, refreshing color. 
Grass green is the most restful color. Green symbolizes self-respect and well being. Green is the color of balance. It also means learning, growth and harmony. 
Green is a safe color, if you don't know what color to use anywhere use green. Green is favored by well balanced people. Green symbolizes the master healer and the life force. 
It often symbolizes money. It was believed green was healing for the eyes. Egyptians wore green eyeliner. You should eat raw green foods for good health. Green contains the powerful energies of nature, growth, desire to expand or increase. 
Balance and a sense of order are found in the color green. Dark green is masculine, conservative, and implies wealth.

Adding green to your life gives you:

::> a new state of balance
::> feeling a need for change or growth
::> freedom to pursue new ideas
::> protection from fears and anxieties connected with the demands of others


# YELLOW

Cheerful sunny yellow is an attention getter. Yellow is a happy and uplifting color. Yellow symbolizes wisdom. 
It can also be associated with intellectual thinking: discernment, memory, clear thinking, decision-making and good judgment. 
Also it’s aiding organization, understanding of different points of view. People of high intellect favor yellow. Yellow builds self-confidence and encourages optimism. 
However, a dull yellow can bring on feelings of fear. While it is considered an optimistic color, people lose their tempers more often in yellow rooms, and babies will cry more. 
It is the most difficult color for the eye to take in, so it can be overpowering if overused. Yellow enhances concentration, hence its use for legal pads. It also speeds metabolism.

Adding yellow to your life gives you:

::> clarity for decision-making
::> relief from 'burnout', panic, nervousness, exhaustion
::> sharper memory and concentration skills
::> protection from lethargy and depression during dull weather


# PINK

Pink is the color of universal love. Pink is a quiet color. Lovers of beauty favor pink. 
Pink is a combination of red and white. The quality of energy in pink is determined by how much red is present. 
White is the potential for fullness, while red helps you to achieve that potential. Pink combines these energies. 
Shades of deep pink, such as magenta, are effective in neutralizing disorder and violence. 
Some prisons use limited deep pink tones to diffuse aggressive behavior.

Adding pink to your life gives you:

::> ability to calm feelings
::> neutralizing disorder
::> relaxation
::> acceptance, contentment


# ORANGE

Orange has proven to be a stimulus of the sexual organs. Also, it can strengthen the immune system. 
Orange has shown to have only positive affects on your emotional state. 
This color relieves feelings of self-pity, lack of self-worth and unwillingness to forgive. 
Orange opens your emotions and is a terrific antidepressant. 
While red is associated with fiery heat, orange is associated with the benign warmth of the sun. 
A dynamic color to be sure, orange offers a more thoughtful control than explosive red. 
Curiosity is a driving characteristic of orange, and with it comes exploration of new things.

Adding orange to your life gives you:

::> spicing things up when you feel time is dragging
::> becoming more involved in something
::> increased creativity
::> relief from things becoming too serious


# PURPLE

The color of royalty, purple connotes luxury, wealth, and sophistication. It is also feminine and romantic. 
However, because it is rare in nature, purple can appear exotic. Purple is the color of good judgment. 
It is the color of people seeking spiritual fulfillment. It is said if you surround yourself with purple you will have peace of mind. 
Purple is a good color to use in meditation. Purple has been used to symbolize magic and mystery, as well as royalty. 
Being the combination of red and blue, the warmest and coolest colors, purple is believed to be the ideal color.

Adding purple to your life gives you:

::> using your imagination to its fullest
::> re-balancing your life
::> removing obstacles
::> calming overactivity or energizing from depressionColor plays a vitally important role in the world in which we live. Color can sway thinking, change actions, and cause reactions. 
It can irritate or soothe your eyes, raise your blood pressure or suppress your appetite. In other words, color is in every part of life. 
Take a moment every day to look around you and feel the colors, enjoy the colors. Live your life in full color.


“The whole world, as we experience it visually, comes to us through the mystic realm of color.”Hans Hofmann.
UTM Bloggers


Photobucket
Sah Milik : http://mrundercover90.blogspot.com/. Dikuasakan oleh Blogger.